Συνάντηση Βούτσιτς-Θάτσι στο Παρίσι

-
54

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτήρισε "ενημερωτικού χαρακτήρα" την συνάντηση του με τον Χακίμ Θάτσι στο Παρίσι. Την συνάντηση συγκάλεσε σήμερα, αιφνιδίως, στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο πρόεδρος Μακρόν με την συνάντηση αυτή ήθελε να ενημερωθεί για τις θέσεις των δύο πλευρών ώστε να ξαναρχίσει ο διάλογος για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γαλλία και η Ευρώπη επιθυμούν να έχουν τον καθοριστικότερο ρόλο στο ζήτημα αυτό, σεβόμενοι τους Αμερικανούς και άλλους παράγοντες» δήλωσε στα σερβικά ΜΜΕ ο πρόεδρος Βούτσιτς μετά το πέρας της συνάντησης.

Επισήμανε δε ότι «ο Γάλλος πρόεδρος όταν μίλησε για σημαντικό ρόλο της Ευρώπης εννοούσε πρωτίστως τον ίδιο και την καγκελάριο της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ αλλά και τους θεσμούς της Ε.Ε.». Ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε ότι στην συνάντηση επανέλαβε το αίτημα για άρση των δασμών για τα σερβικά εμπορεύματα που επέβαλε η Πρίστινα και είχε την υποστήριξη του Γάλλου προέδρου.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εκτίμησε, στις δηλώσεις του για τον Τύπο, ότι «ο Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε την συνάντηση αυτή με στόχο να επιδείξει την αφοσίωση της Ευρώπης στην επίλυση προβλημάτων που εμφανίζονται εντός του ευρωπαϊκού εδάφους».