Συνεκπαίδευση Πολεμικού Ναυτικού με ΝΑΤΟ

-

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση πλοίων του Στόλου με μονάδες της μόνιμης συμμαχικής ναυτικής δύναμης 2 (Standing NΑΤΟ Maritime Group Two - SNMG2) με τη συμμετοχή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, που εξελίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου πελάγους.

Συγκεκριμένα, στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, η πυραυλάκατος ΜΥΚΟΝΙΟΣ, το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και από πλευράς νατοϊκής ναυτικής δύναμης η ολλανδική φρεγάτα HNLMS EVERTSEN, η καναδική φρεγάτα HMCS TORONTO, ισπανική φρεγάτα ESPS SANTA MARIA, η τουρκική φρεγάτα TCG GELIBOLU και το γαλλικό πλοίο Διοικήσεως και ανεφοδιασμού FS VAR).

Η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συμμαχικό επίπεδο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.