Συνεργασία Κύπρου - Αιγύπτου και στον τουρισμό

-
27

Τις δυνάμεις τους στον τομέα της περιήγησης αποφασίζουν να ενώσουν η Κύπρος και η Αίγυπτος, με τη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων. Αυτό ήταν και το σημαντικότερο θέμα της συνάντησης της Υπουργού Τουρισμού της Αιγύπτου Ράνιας Αλ Μάσατ με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου Σάββα Περδίο, στο Κάιρο.

Παράλληλα, συζήτησαν το θέμα της ζήτημα της πραγματοποίησης κρουαζιερών μεταξύ των δύο κρατών αλλά και της μεταξύ τους αεροπορικής σύνδεσης. Τα θέματα αυτά προχωράνε και βρίσκονται ήδη σε καλό δρόμο, δήλωσε ο Κύπριος Υφυπουργός Τουρισμού κ. Περδίος, τονίζοντας τη δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας στον τομέα αυτό, της Κύπρου με την Αίγυπτο.

«Η Κύπρος και η Αίγυπτος, μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί στον τομέα του τουρισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας σε κοινά προγράμματα και προωθώντας τις χώρες μας από κοινού για το καλό και των δύο λαών», κατέληξε ο κ. Περδίος.

Τέλος, η κα Ράνια Αλ Μάσατ προσέφερε στον κ. Περδίο ένα αντίγραφο αιγυπτιακού έργου τέχνης από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, ενώ ο Υφυπουργός Τουρισμού προσέφερε στην Αιγυπτία ομόλογό του ένα αντίγραφο του αρχαίου πλοίου της Κερύνειας, τονίζοντας τις πανάρχαιες εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.