Συνεργάζονται και πάλι Κούρδοι και Ιρακινοί κατά του ΙΚ

-
Οι Καναδοί στρατιώτες φεύγουν από το Ιράκ και πάνε στο Κουβέιτ

Ιρακινές δυνάμεις μαζί με Κούρδους Πεσμεργκά εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να εξαλείψουν τους πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Η επιχείρηση αυτή, που φέρει την επωνυμία «Εκδίκηση για τους Μάρτυρες», πραγματοποιείται μεταξύ Ντιγιάλα-Κιρκούκ συνόρων με Ιράν.

«Οι μονάδες του στρατού, δυνάμεις ταχείας επέμβασης, παραστρατιωτικές μονάδες Χασντ αλ-Σαάμπι, σε συντονισμό με τους Πεσμεργκά και με την υποστήριξη της ιρακινής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση για την εκκαθάριση της περιοχής ανατολικά του αυτοκινητόδρομου Ντιγιάλα-Κιρκούκ», αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

«Ένας τρομοκράτης σκοτώθηκε και εννέα συνελήφθησαν», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Είναι η πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, όταν ο ιρακινός στρατός εκδίωξε τους Κούρδους μαχητές από διαφιλονικούμενες περιοχές που οι δύο δυνάμεις συνεργάζονται.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.