Συρία: 12 άμαχοι πέθαναν από τις κακουχίες

-

Δώδεκα άνθρωποι, που διέφυγαν από τον τελευταίο θύλακα του Ισλαμικού Κράτος στο Μπαγούζ, πέθαναν στη διάρκεια της νύκτας αφού έφτασαν σε καταυλισμό στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC)

«Χθες το βράδυ άλλες 2.000 γυναίκες και παιδιά έφτασαν στον καταυλισμό αλ Χολ στη βορειοανατολική Συρία από το Μπαγούζ. Εξήντα από τους νεοαφιχθέντες χρειαζόντουσαν άμεση διακομιδή στο νοσοκομείο και άλλοι 12 θάνατοι καταγράφηκαν», επεσήμανε η IRC σε ανακοίνωσή της.

«Αυτές οι γυναίκες και τα παιδιά είναι στη χειρότερη κατάσταση που έχουμε δει από την αρχή της κρίσης. Πολλοί έχουν βρεθεί εν μέσω συγκρούσεων και δεκάδες έχουν υποστεί εγκαύματα ή σοβαρούς τραυματισμούς από θραύσματα», υπογράμμισε η Γουέντι Τόιμπερ, διευθύντρια της IRC για το Ιράκ και τη βορειοανατολική Συρία.

«Μέχρι τώρα και από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 138 θάνατοι αμάχων που βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τον καταυλισμό αλ Χολ ή αμέσως μετά την άφιξή τους σε αυτόν. Οι περισσότεροι θάνατοι αφορούν βρέφη και νήπια», πρόσθεσε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.