Συρία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν πρώην αμερικανική βάση (vid.)

-
185

Ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός Zvezda δημοσίευσε βίντεο από ρωσικά στρατεύματα να καταλαμβάνουν μια πρώην αμερικανική στρατιωτική βάση στη Συρία, κοντά στο Χαλέπι. Το βίντεο δείχνει ελικόπτερα Mi-35M να προσγειώνονται στην περιοχή και αξιωματικοί από τη ρωσική στρατιωτική αστυνομία να φτάνουν στην εγκαταλελειμμένη στρατιωτική βάση, Σιρίν στη Συρία, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά στρατιωτικά φυλάκια στη χώρα.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έπρεπε να εγκαταλείψουν τη μονάδα βιαστικά, αφήνοντας φαγητό και προσωπικά είδη στη βάση. Τα ρωσικά στρατεύματα ανακάλυψαν επίσης τους στρατώνες και το γυμναστήριο, που χρησιμοποιούν Αμερικανοί στρατιώτες. Η βάση θα γίνει πλέον κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τη Zvezda, περίπου εκατό στρατιωτικά φορτηγά εγκατέλειψαν τη βάση λίγο πριν την καταγραφή του βίντεο. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ανέφερε επίσης πολλές εκρήξεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι στρατιώτες είχαν καταστρέψει ό,τι μπορούσαν πριν αποχωρήσουν από την περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ