Συριακούς στόχους έπληξαν οι Ισραηλινοί

-
Συριακούς στόχους έπληξαν οι Ισραηλινοί

Στρατιωτική θέση των δυνάμεων του Άσαντ στην περιοχή της δυτικής Συρίας έπληξε το βράδυ της Κυριακής η ισραηλινή αεροπορία, όπως μετέδωσαν τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sana η επίθεση έγινε στην περιοχή Μασιάφ της επαρχίας Χάνα και από αυτήν προκλήθηκαν «μονάχα υλικές ζημιές».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ωστόσο, ανέφερε ότι στόχος ήταν «ένα εργαστήριο που επιβλέπουν οι Ιρανοί και στο οποίο κατασκευάζουν πυραύλους εδάφους-εδάφους μικρού βεληνεκούς». Διευκρίνισε επίσης ότι σε αυτόν τον τομές παραμένουν σταθμευμένες «δυνάμεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου».

Το Ισραήλ έχει πυκνώσει τους τελευταίους μήνες τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών θέσεων της Δαμασκού και εναντίον των ιρανικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Συρία. Σήμερα μάλιστα ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει να ενεργεί ενάντια στις απόπειρες του Ιράν να εγκαταστήσει στρατιωτική παρουσία στην Συρία.

Σημειώνεται ότι την περιοχή της Μασιάφ βρίσκεται το Κέντρο Ερευνών και Επιστημονικών Σπουδών της Συρίας (SSRC), το οποίο είχε πληγεί από την ισραηλινή αεροπορία και τον Σεπτέμβριο του 2017. Πρόκειται για το Κέντρο, το οποίο, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, βοηθά στην ανάπτυξη του αερίου σαρίν και έχει αναλάβει την κατασκευή χημικών όπλων. Η κυβέρνηση της Δαμασκού ωστόσο, απορρίπτει αυτές τις κατηγορίες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.