ΣΥΡΙΖΑ: Με σταυρό προτίμησης οι ευρωεκλογές

-

«Δεν υπάρχει θέμα λίστας. Οι ευρωεκλογές θα γίνουν κανονικά με “σταυρό”», ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πηγές του κυβερνώντος κόμματος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι το θέμα είχε αναδείξει η ΝΔ με την εκπρόσωπό της να εκφράζει την ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους όρους διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Η Μαρία Σπυράκη, τη Δευτέρα, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο 90 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών να μην έχουν αποσαφηνιστεί οι διαδικασίες. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν σκέφτεται να επαναφέρει τη λίστα για τις ευρωεκλογές, αν σκέφτεται να αλλάξει τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών κατά μία Κυριακή και αν ισχύει το ενδεχόμενο να αλλάξει ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μπει ποσόστωση 40% στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια, σημείωσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια τέτοια επιλογή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.