Τα επόμενα εικοσιτετράωρα ανακοινώνονται οι αλλαγές στα Λύκεια

-

Αποφασισμένος να προχωρήσει τις αλλαγές στα Λύκεια, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο υπουργός Παιδείας. Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα μάλιστα ο Κώστας Γαβρόγλου αναμένεται να ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για  τις μεταρρυθμίσεις στο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές προβλέπουν, μεταξύ άλλων «την ελεύθερη πρόσβαση, για πρώτη φορά, σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την αναμόρφωση της Γ’ Λυκείου με 4 εξεταζόμενα μαθήματα που θα διδάσκονται επί 6 ώρες εβδομαδιαίως».

Χθες η ΝΔ κάλεσε τον υπουργό να μην προχωρήσει σε αλλαγές στην εκπαίδευση χωρίς την συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγους μήνες πριν γίνουν εκλογές, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας.

Ο Κώστας Γαβρόγλου χαρακτήρισε «αδιανόητο» το αίτημα της ΝΔ για αναβολή και ακόμη πιο «αδιανόητο» να επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση «την έλλειψη συναίνεσης, ενώ απείχε επιδεικτικά -παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις- από τη συμμετοχή στον διάλογο επί του σχεδίου των μεταρρυθμίσεων που έχουν ανακοινωθεί εδώ και ένα χρόνο».

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει «τις μικροπολιτικές στοχεύσεις, να επιδείξει ανάλογη σοβαρότητα και να μην επιδίδεται σε καταστροφολογικά σενάρια επικαλούμενη διαρροές που όντως προκαλούν ανησυχία σε γονείς και μαθητές».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας δημοσίευμα, είχε πει πως είναι απίστευτο να διαρρέουν πληροφορίες ότι 95.000 μαθητές δεν έχουν καμία εικόνα για την ύλη και για τον τρόπο που θα διαγωνιστούν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.