Τα Κίτρινα Γιλέκα και οι γυμνόστηθες Femen

-
Δύο βήματα μπρος ένα πίσω, τα Κίτρινα Γιλέκα, Βαγγέλης Σαρακινός
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Περίπου 1.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) στο Παρίσι για την «Πέμπτη Πράξη» των κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων, ενώ η αστυνομία είχε προχωρήσει ήδη σε περίπου 60 προσαγωγές.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε την κινητοποίηση «μικρότερη σε μέγεθος», προσθέτοντας ωστόσο ότι οι δυνάμεις επιβολής της τάξης παραμένουν σε επιφυλακή.

Μέλη των «κίτρινων γιλέκων» επανεμφανίστηκαν πάντως στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, λίγη ώρα αφότου οι αρχές την παρέδωσαν μερικώς στην κυκλοφορία, χωρίς όμως να προκαλέσουν επεισόδια.

Νωρίτερα, έκανε την εμφάνισή της στα Ηλύσια Πεδία μια ομάδα από γυμνόστηθες ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen και ήρθε αντιμέτωπη με τις δυνάμεις ασφαλείας σε απόσταση λίγων μέτρων από την προεδρική κατοικία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, περίπου 69.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί σήμερα και έχουν σταλεί περισσότερες ενισχύσεις  στην Τουλούζη, στο Μπορντό και στο Σεντ-Ετιέν, πόλεις στις οποίες σημειώθηκαν επεισόδια το περασμένο Σάββατο.

Η κυβέρνηση καθώς και πολλά συνδικάτα και πολιτικοί της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους διαδηλωτές να μη βγουν σήμερα στους δρόμους έπειτα από την επίθεση με τέσσερις νεκρούς που σημειώθηκε από ένοπλο σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.