Τα νέα μέτρα στην Αττική - Μήπως SMS για τους άνω των 65;

-

Οι 71 πλέον διασωληνώσεις αλλά και η σταθεροποίηση των κρουσμάτων στα 300 την ημέρα με πρωταγωνίστρια σταθερά την Αττική, οδήγησαν σε νέα μέτρα, χωρίς lockdown, αλλά με ανοιχτό ίσως το ενδεχόμενο να απαιτηθεί από τους άνω των 65 να μετακινούνται με SMS.

Ανώτατο όριο 9 ατόμων σε συναθροίσεις, αναστολή συναυλιών τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους, πλαφόν 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, κυλιόμενο ωράριο και υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων για εργασίες γραφείου είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η πολιτεία για να μπει "φρένο" στην εξάπλωση των κρουσμάτων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν από την Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος είπε ότι οι μετανάστες που ειναι θετικοί στον ιό, θα μεταφέρονται σε ξενοδοχεία καραντίνας υπό την εποπτεία υγειονομικού προσωπικού, επειδή διασπείρουν τον ιό σε καταλύματα όπου ζουν με πολλούς άλλους.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στους χώρους εργασίας, πέρα από την υποχρεωτική τηλεργασία, ανακοίνωσε την καθιέρωση τριών «κυμάτων» προσέλευσης στην εργασία για το Δημόσιο, στις 7, στις 8 και στις 9 π.μ., ενώ στον ιδιωτικό τομέα μίλησε για τέσσερις φάσεις προσέλευσης και αποχώρησης.

Οι αλλαγές στα ωράρια, όπως είπε,  έχουν ως στόχο να μειωθεί ο συγχρωτισμός στα μέσα μεταφοράς. Προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους σε εργασιακούς χώρους και επιβολή προστίμων για μη τήρηση των μέτρων τόσο σε εργοδότες όσο και σε υπαλλήλους.

Επισης υποσχέθηκε την διενέργεια rapid test.

Οι άνω των 65

Αν και είχε ακουστεί ότι θα εφαρμοζόταν το "σύστημα Τουρκίας" (όπου ουσιαστικά το μόνο μέτρο που ελήφθη ήταν η αυστηρή απαγόρευση ηλικίας στους ηλικιωμένους), δηλαδή να κυκλοφορούν οι ευπαθείς με SMS, φαίνεται πως η λύση δεν προκρίθηκε –τουλάχιστον προς το παρόν.

Το μόνο που είπε ο αρμόδιος υφυπουργός είναι ότι η  πολιτεία συνιστά στους ευάλωτους και στους άνω των 65 να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα, πέραν του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους και κυρίως να μη χρησιμοποιούν τα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα σημερινά κρούσματα

Σήμερα ο ΕΟΔΥ  ανακοίνωσε 339 επιπλέον κρούσματα. Από αυτά είναι εγχώρια τα 299 και από αυτά τα 164 είναι στην Αττική. Αναλυτικά:
– 164 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας , εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 13 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Μόριας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου, εκ των οποίων τα 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Σάμου
– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
– 20 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.