«Τα βλέπω» απαντά ο Ερντογάν στον Τραμπ

-
Απειλεί και το ευρώ ο Ερντογάν,slpress

Συνεχίζουν την παρτίδα πόκερ ο Τραμπ και ο Ερντογάν με τον Τούρκο πρόεδρο να απαντά στις κυρώσεις που επέβαλαν οι Αμερικανοί στους υπουργούς του.

Μιλώντας στην γυναικεία οργάνωση του κόμματός του, ο Ερντογάν είπε σήμερα ότι διέταξε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων, «αν διαθέτουν» τέτοια στην Τουρκία, των αμερικανών υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Απάντησε δηλαδή στην Ουάσινγκτον με ισοδύναμες κυρώσεις. Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ δεν αρμόζει σε έναν στρατηγικό εταίρο, όπως η Τουρκία.

Οι ΗΠΑ απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Άντριου Μπράνσον, ο οποίος τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό την περασμένη εβδομάδα, αφού είχε μείνει 21 μήνες στην φυλακή, κατηγορούμενος για σχέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις και «κατασκοπεία». Ο ιερωμένος και οι ΗΠΑ απορρίπτουν τις κατηγορίες και ζητούν την απελευθέρωση.

Η υπόθεση Μπράνσον έχει φέρει στο χειρότερο σημείο, κατά την τελευταία δεκαετία, τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, αν και πριν λίγες ώρες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προδιέγραψε λύση τις προσεχείς ημέρες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.