Τέλος ο Κασιμάτης από την "Καθημερινή"

-

Να βάλει τέλος στη συνεργασία του με την «Καθημερινή» αποφάσισε ο Στέφανος Κασιμάτης. Η «Καθημερινή» εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρηση, ευχαριστώντας τον δημοσιογράφο για την πολυετή συνεργασία, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για δική της απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις μετά από άτοπο σχόλιο του για τον πρώην υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ

Η αναφορά για την αποχώρηση του Στέφανου Κασιμάτη δημοσιεύεται στο φύλλο της Κυριακής που κυκλοφορεί (20/9) και σύμφωνα με το typologies.gr έχει ως εξής:

«Ο Στέφανος Κασιμάτης αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία του με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Το γεγονός μας λυπεί ιδιαίτερα και δεν ήταν απόφαση της εφημερίδας. Τον ευχαριστούμε για την συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια και ευχόμαστε καλή συνέχεια και επιτυχία».

Η ΕΣΗΕΑ

Μετά απο το ατυχές σχόλιό του και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτό, ο Κασιμάτης δεν είχε ξαναγράψει στη στήλη του και αναφερόταν ότι απουσίαζε με άδεια. Την περασμένη Τρίτη το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών αποφάσισε ομόφωνα να τον καλέσει σε απολογία.

Σχόλιό του στις 28 Αυγούστου είχε προκαλέσει δυσμενέστατα σχόλια, καθώς αναφερόταν στα μαλλιά του Γιώργου Κατρούγκαλου και τις μπούκλες του, τη στιγμή που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι γνώριζαν ότι η εμφάνιση του πρώην υπουργού σχετιζόταν με τις παρενέργειες θεραπείας για πρόβλημα υγείας.

Η εφημερίδα και ο διευθυντής Αλ. Παπαχελάς έχουν ζητήσει συγνώμη από τον Γ. Κατρούγκαλο, ενώ ο ίδιος ο Κασιμάτης υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την περιπέτεια υγείας του πρώην υπουργού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.