Θα είμαι ο αντι-Ερντογάν λέει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Ιντζέ

-

«Θα είμαι ένας πρόεδρος που ενώνει. Το ακριβώς αντίθετο» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαίωσε ο υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ.

Δέκα ημέρες πριν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, ο Ιντζέ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε: «Εδώ και 16 χρόνια, υπάρχει ένας Ερντογάν που οδηγεί στα άκρα την κοινωνία, που την πολώνει, την διχάζει. Εγώ, θα είμαι το ακριβώς αντίθετο. Θα είμαι ένας πρόεδρος που ενώνει».

«Η Τουρκία θέλει να αναπνεύσει, θέλει την ειρήνη, θέλει την ηρεμία» υπογράμμισε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται «έναν άνδρα εξαντλημένο, έναν άνδρα που ωρύεται και κραυγάζει", όπως ο Ερντογάν, αλλά "έναν  νεότερο, φρέσκο αίμα».

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, στην συνέντευξη δεσμεύεται να κυβερνήσει «χωρίς να αποκλείσει κανέναν», εφόσον εκλεγεί και τονίζει: «Γυναίκες με μαντίλα ή χωρίς, πολίτες της αριστεράς ή της δεξιάς, Τούρκοι ή Κούρδοι, αλεβίτες ή σουνίτες, δεν θα υπάρχει καμία διαφορά». Παραλλήλω κατηγορεί τον Ερντογάν ότι «κάνει ακραίες δηλώσεις» και υπόσχεταινα βάλει «εξυπνάδα» στην τουρκική διπλωματία, για να «πατάει με τα πόδια στη γη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Καταλήγοντας ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης τονίζει ότι «ένας τέτοιος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις αγορές» και εκφράζει την πεποίθηση ότι θα εκλεγεί.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.