Θάλαμος απολύμανσης από κορονοϊό στο δήμο Θεσσαλονίκης - "Καθαρίζει" σε 15 δεύτερα

-
205

Αυτόματος θάλαμος απολύμανσης, θερμομέτρησης και αποστείρωσης εγκαταστάθηκε στην κεντρική είσοδο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.  Πρόκειται για τον πρώτο τέτοιου είδους θάλαμο που τοποθετήθηκε σε δημόσιο κτήριο της πόλης και είναι δωρεά της εταιρείας που τον εισάγει.

Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα, κάθε πολίτης που μπαίνει στο δημαρχείο, μπαίνει στον θάλαμο, απολυμαίνει ανέπαφα τα χέρια του, θερμομετρείται και στην έξοδο απολυμαίνεται. Μέσα στον θάλαμο υπάρχει ειδική οθόνη η οποία καταγραφεί μεταξύ άλλων, των αριθμό ατόμων που έχουν περάσει και την θερμοκρασία του κάθε πολίτη. Εργαζόμενοι του δήμου καθοδηγούν τους πολίτες για τη χρήση του και επιβλέπουν αν τηρείται σωστά η απαραίτητη διαδικασία.

«Η απολύμανση θα γίνεται στα χέρια παράλληλα με τη διαδικασία της θερμομέτρησης και της αποστείρωσης που θα γίνεται στα ρούχα έτσι ώστε να εξουδετερωθεί και το ιικό φορτίο» επισήμανε. «Όλη η διαδικασία θα διαρκεί 15 δευτερόλεπτα και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν εικόνες συνωστισμού κατά την είσοδο», είπε.

«Αναζητούμε πάντα βιώσιμες, καινοτόμες, τεχνολογικές λύσεις και καλύτερες πρακτικές. Ότι λοιπόν υπάρχει και μπορεί να εφαρμοστεί θα ενσωματώνεται στη στρατηγική του δήμου Θεσσαλονίκης για την πόλη», είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο θάλαμος είναι δωρεά της ιδιωτικής εταιρείας Milovation πράγμα που σημαίνει ότι έχει μηδενικό κόστος για τη πόλη, έχει όλα τα διεθνή πιστοποιητικά, θα είναι αυτόματος και σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθεί για 62.500 χρήσεις – διελεύσεις» και κάθε φορά που εισέρχεται κάποιος εργαζόμενος ή πολίτης για να εξυπηρετηθεί, θα καταγράφεται ως μία διέλευση.

Η συσκευή απολυμαίνει πλήρως τον εισερχόμενο, αλλά όχι βεβαίως την αναπνοή του, οπότε η μάσκα εξακολουθεί να χρειάζεται. Απαλείφονται όμως όλοι οι άλλοι τρόποι μεταφοράς του ιού, όπως με τα χέρια, με τα ρούχα και με αντικείμενα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.