Θέμα για τον καρνάβαλο ο Μακρόν και τα Κίτρινα Γιλέκα

-

Τα «κίτρινα γιλέκα» ξηλώνουν ένα άγαλμα του Εμανουέλ Μακρόν στο καρναβάλι της Κολωνίας, το μεγαλύτερο στη Γερμανία, το οποίο μένει και φέτος πιστό στην παράδοση και συνεχίζει να βάζει στο στόχαστρό του τους πολιτικούς ηγέτες της διεθνούς κοινότητας.

Σε ένα τεράστιο άρμα, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα, δύο ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων, δέσποζε ένα άγαλμα ύψους πολλών μέτρων. Ήταν ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος έχανε την ισορροπία του, καθώς τον τραβούσαν προς τα πίσω κίτρινα γιλέκα.

Στο ίδιο άρμα υπάρχει και ένας πίνακας στο οποίο διακρίνεται πλήθος διαδηλωτών, μελών του κινήματος, και μια γκιλοτίνα.

Η Άγγελα Μέρκελ έχει το δικό της άρμα, το οποίο παραπέμπει στον αυτοκαταστρεφόμενο πίνακα του καλλιτέχνη Banksy, ενώ σε ένα άλλο,  ομοίωμα του Τραμπ παίζει γκολφ με μπαλάκια, στα οποία αναγράφονται λέξεις και φράσεις όπως «ΝΑΤΟ», «Ιράν» ή «Συμφωνία για το Κλίμα».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.