Θεσσαλονίκη: Με επιτυχία η στρατιωτική άσκηση «Gordian Knot 2019»

-

Με επιτυχία διεξήχθη, από 25 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου, η τελική φάση της Άσκησης «Gordian Knot 2019» του NATO Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR).

Σκοπός της άσκησης, που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην οποία συμμετείχε και προσωπικό κρατών μελών του ΝΑΤΟ, ήταν η διατήρηση των επιχειρησιακών ικανοτήτων του NRDC-GR.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, έλαβαν χώρα οι δραστηριότητες της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day, DVDay) στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης, στις οποίες παρέστη ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι Διοικήσεων της Συμμαχίας, χωρών με τις οποίες υφίσταται πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας, αντιπροσωπείες Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και διαπιστευμένοι στην Ελλάδα Ακόλουθοι Άμυνας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.