Θηριωδίες της αντιπολίτευσης στη Βολιβία – Καταδικάζουν Μοράλες και ΟΗΕ

-
290

Με τον εντονότερο τρόπο καταδίκασε την επίθεση και την διαπόμπευση μιας δημάρχου του κόμματός του, ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, την οποία, αφού την περιέλουσαν με κόκκινη μπογιά, υποχρεώθηκε να περπατήσει ξυπόλυτη πολλά χιλιόμετρα, μέσα σε πλήθος πολιτικών αντιπάλων.

Ο Μοράλες εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην «αδελφή μας, τη δήμαρχο του Βίντο Πατρίσια Άρσε, που απήχθη και παρενοχλήθηκε βάναυσα επειδή εξέφρασε και υπερασπίστηκε τις ιδέες της και τους φτωχούς».

«Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ στη δημοκρατία, αυτό αποκαλείται φασισμός. Να επιτίθεσαι σε γυναίκες, να τις κακοποιείς λόγω της καταγωγής τους. Η Βολιβία αντιμετωπίζει ένα κύμα φασισμού», σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, που προέρχεται και αυτός από το κυβερνών Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS).

Ο προπηλακισμός έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Βίντο της επαρχίας Κοτσαμπάμπα, όταν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο δημαρχείο και αφού έβγαλαν δια της βίας τη δήμαρχο Πατρίσια Άρσε από το γραφείο της, πυρπόλησαν το κτίριο. Στη συνέχεια, την περιέλουσαν με κόκκινη μπογιά, της έκοψαν τα μαλλιά και την ανάγκασαν να περπατήσει ξυπόλυτη πέντε χιλιόμετρα, υπό τις βρισιές και τις απειλές του πλήθους. Μία ώρα αργότερα επενέβησαν οι δυνάμεις ασφαλείας και την έσωσαν.

«Τα Ηνωμένα Έθνη καταδικάζουν τη βία και την απάνθρωπη μεταχείριση που υπέστη η δήμαρχος της κοινότητας Βίντο, καθώς και τις επιθέσεις με στόχο άλλες γυναίκες, άνδρες και παιδιά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στη χώρα.