Θύμωσαν οι Τούρκοι με την στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ - Κύπρου...

-

Την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα παρέχουν στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Κύπρο μέσω του προγράμματος IMET. "Μια τέτοια κίνηση δεν συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού", υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπογραμμίζοντας την υποστήριξη της Τουρκίας στις "αρχές" του ψευδοκράτους, ο Χαμί Ακσόι τόνισε: «Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους συμμάχους μας τις ΗΠΑ ότι η ισότιμη αντιμετώπιση και των δύο πλευρών στο Νησί αποτελεί Αρχή του ΟΗΕ».

«Τέτοια βήματα δεν συμβάλουν στην επίλυση του Κυπριακού, αλλά αντίθετα, εντείνουν την αδιάλλακτη στάση των Ελληνοκυπρίων» πρόσθεσε. Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια βήματα που δεν τηρούν τις ισορροπίες μεταξύ των δύο πλευρών δεν βοηθούν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στο Νησί, αλλά και στη δημιουργία κλίματος ειρήνης και σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο».

Τι είπε ο Πομπέο για τη στρατιωτική εκπαίδευση στην Κύπρο

Στο θέμα της παροχής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο από τις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, χτες, Τετάρτη. «Στο πλαίσιο μίας διαρκώς διευρυνόμενης σχέσης ασφαλείας με την Κύπρο, για πρώτη φορά, το Υπουργείο Εξωτερικών σκοπεύει να παρέχει εθνική στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση στη συγκεκριμένη χώρα» δήλωσε ο Πομπέο. Πρόσθεσε ότι η χρηματοδότηση θα τεθεί για έγκριση στο Κογκρέσο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.