Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα σε σχέση με τα έως τώρα

-

Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις "πορτοκαλί" περιοχές όπως η Αττική, πρέπει να φοράνε μάσκα οι πελάτες και όσο περιμένουν στην ουρά έξω από εστιατόρια ή μπαρ, δηλαδή βρίσκονται στην αναμονή.

Ενώ έως τώρα υπήρχε δηλαδή ισχυρή σύσταση για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους σε περίπτωση συγχρωτισμού, τώρα η μάσκα στην ουρά σε κέντρα διασκέδασης είναι υποχρεωτική. Επίσης, ενώ μέχρι τώρα σε εστιατόρια και μπαρ η μάσκα ήταν υποχρεωτική  μόνο για τους εργαζόμενους, τώρα είναι υποχρεωτική και για τους πελάτες μέχρι να κάτσουν σε τραπέζι.

Επίσης, στην εστίαση καταργείται η ανοχή για 6 άτομα ανά παρέα αν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας. Τώρα είτε είναι συγγενείς είτε όχι, δεν επιτρέπονται πάνω από τέσσερις στο ίδιο τραπέζι. εστιατορίου ή μπαρ και οι αποστάσεις των τραπεζιών είναι καθορισμένες (1,80μ.) και δεν συμπτύσσονται. Τέλος, στο κατάστημα πρέπει να λειτουργούν μόνον τα μισά τραπέζια ή, διαφορετικά, επιτρέπεται πληρότητα μέχρι το 50% της κανονικής (ήταν 65%).

Επισης από αύριο μειώνεται και ο αριθμός επιτρεπομένων επισκεπτών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά δεν αποσαφηνίζεται ακόμα πόσο -ήδη υπήρχε όριο για ένα άτομο ανά εμβαδόν 15 τ.μ. και μάλλον γίνεται ένας ανά 20 τ.μ. Στα σούπερ μάρκετ πάντως δεν αλλάζει κάτι παραδόξως, δηλαδή μένει το ένα άτομο ανά 10 τ.μ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.