Τι είπαν Τσαβούσογλου και Στόλτενμπεργκ

-

«Κάποιοι σύμμαχοί μας συνέχεια φέρνουν τις διαφορές μας στην ατζέντα του ΝΑΤΟ» είπε για τη Γαλλία και την Ελλάδα χωρίς να τις κατονομάσει, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, η οποία διήρκησε περίπου 1,5 ώρα.

«Η Ελλάδα έστειλε πολεμικά σκάφη στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας», προσέθεσε «και παρενέβη το ΝΑΤΟ, καθώς είδε μια πιθανότητα σύγκρουσης», συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε επίσης την επιθυμία της Άγκυρας να αγοράσει πυραύλους PATRIOT υποστηρίζοντας ότι «οι S400 ήταν λύση ανάγκης».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε την ικανοποίησή του για τη γραμμή επικοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε κρίση.

Σε ό,τι αφορά στους S400 ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι αποτελούν απειλή για τα συμμαχικά αεροσκάφη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.