Τι είπε ο Σαρλ Μισέλ μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

-

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι «το θέμα της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι μόνο υπόθεση της Ελλάδος και της Κύπρου, αλλά της ΕΕ».

Τόνισε δε ότι όλη η Ευρώπη εκφράζει την αλληλεγγύη της, γιατί θεωρεί ότι πρέπει όλα τα κράτη-μέλη να τυγχάνουν σεβασμού και «αυτό είναι το νόημα της παρουσίας μου εδώ, να επαναλάβω αυτό το μήνυμα».

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Μισέλ είπε:

«Πρέπει να συνεργαστούμε εντατικά για να δούμε πώς θα σημειώσουμε πρόοδο, με τρόπον τινά διπλή μέθοδο. Πρέπει αφενός να είμαστε κατηγορηματικοί και αυστηροί για να γίνουν σεβαστές οι αρχές που είναι σημαντικές για την Ελλάδα και την Κύπρο και αφετέρου να είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε την αγκαλιά μας για να δείξουμε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει και θετική ατζέντα αν υπάρχει κοινή βούληση να γίνουν σεβαστές αυτές οι αρχές. Είναι θέμα σημαντικό που θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και θα προετοιμαστούμε ώστε να δείξουμε την ενότητα και τη δύναμη της ΕΕ γιατί η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι προς το στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ».

Σχολιάζοντας το μεταναστευτικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μόρια είπε
«Ήθελα να δω με τα μάτια του την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Καταλαβαίνουμε την ευθύνη που ανέλαβε η Ελλάδα απέναντι σε ένα γεγονός τόσο βίαιο».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.