Τι θα συζητήσει ο Κοτζιάς στη Μόσχα

-

Με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί την Τετάρτη στην Μόσχα ο Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο του κύκλου των διεθνών επαφών του, στον οποίο εντάσσεται  και η μελλοντική συνλαντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του, καθώς και η προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κίνα.

Στην ρωσική πρωτεύουσα ο κ. Κοτζιάς θα γίνει δεκτός και από τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών, Κύριλλο, θα εκφωνήσει ομιλία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας στο πλαίσιο τελετής αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα, ενώ θα έχει  συναντήσεις και με εκπροσώπους σημαντικών think tank.

Στην συνάντησή τους και με αφορμή την συμπλήρωση 190 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, οι κ.Κοτζιάς και Λαβρόφ θα εστιάσουν σε θέματα διμερούς συνεργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των διμερών πολιτικών σχέσεων. Θα συζητήσουν επίσης ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος κυρίως γύρω από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις με την Τουρκία, στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, αλλά και στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι διμερείς διαβουλεύσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του εμπορίου, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, της ενέργειας, του τουρισμού κ.ά.

 

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.