Τι ζήτησε στη δευτερολογία της η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

-

Για «κατ' επίφαση διεξαγωγή της δίκης» της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στο Εφετείο, ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας. Σύμφωνα με τον ίδιο το μόνο που μπορούν να προσάψουν στον πελάτη του είναι «η διαφορετική ιδεολογία». Παράλληλα διερωτήθηκε «γιατί η εισαγγελέας δεν προτείνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, από τη στιγμή που επέμεινε στην πρότασή της».

Ακόμη ο κ. Μιχαλόλιας αναφερόμενος στον Νίκο Μιχαλολιάκο υποστήριξε ότι «η διαδρομή του συνάδει με πολιτικό αρχηγό, πατέρα, συγγραφέα, όσο και αν τον λοιδορούν», ενώ ζήτησε την αναγνώριση τεσσάρων ελαφρυντικών.

«Δικάστηκε ο κύριος Μιχαλολιάκος ως ναζιστής ή για ποινικά αδικήματα; Για να καταλάβετε πώς αντιλαμβάνονται την κρίση σας. Αυτή η δίκη αντιμετωπίζεται ως πολιτική δίκη. Έγινε κατ’ επίφαση η δίκη, το μόνο που μπορούν να του προσάψουν είναι η διαφορετική ιδεολογία. Δεν μπορούν να του προσάψουν τίποτα. Η εισαγγελέας κατέρριψε όλες τις κατηγορίες. Στον κύριο Μιχαλολιάκο δεν έχουν να του προσάψουν καμία ποινική ενέργεια. Περιμένω να δω το σκεπτικό της απόφασή σας. Τη στιγμή που η εισαγγελέας κι σήμερα επέμεινε στην πρότασή της, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προτείνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου», υπογράμμισε.

«Η διαδρομή του συνάδει με πολιτικό αρχηγό, πατέρα, συγγραφέα, όσο και αν τον λοιδορούν» κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης, ζητώντας την αναγνώριση τεσσάρων ελαφρυντικών.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε με σκαιό τρόπο στους διαδηλωτές που βρέθηκαν την Τετάρτη έξω από το Εφετείο για να διαδηλώσουν κατά του φασισμού. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «ξυπόλητους Έλληνες που βρέθηκαν εξω και φώναζαν. Διεξήχθη μία δίκη ήρεμη, και μετά βλέπεις γραφικούς βουλευτές να λένε "δεν είναι αθώοι". Να σας δίνουν εντολές αν είναι ένοχοι ή αθώοι....».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.