Τηλεφωνήθηκαν Τσαβούσογλου και Στόλτενμπεργκ

-

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις μετά την διάψευση της Ελλάδας αλλά και την μικρή στροφή του γγ του ΝΑΤΟ σήμερα -ο οποίος αναγκάστηκε να ομολογήσει σε συνέντευξη τύπου ότι δεν άρχισε διάλογος αλλά έγινε πρόταση για τεχνικές συζητήσεις.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ο ίδιος το μεσημέρι της Παρασκευής ότι «δεν υπάρχει συμφωνία, και το πολιτικό ζήτημα το έχει αναλάβει η Γερμανία, το ΝΑΤΟ μπορεί μόνο να καλέσει σε τεχνικές συζητήσεις».

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, επιτέθηκε πάλι στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι «η Αθήνα λέει ψέματα σε ό,τι αφορά στη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ» και ότι «δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα το διάλογο. Υπήρξαν πρωτοβουλίες και από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ. Εμείς λέμε ναι, αυτοί όχι, αν και αρχικά είχαν δεχθεί» τόνισε.

Υιοθέτησε δηλαδή τη "γραμμή Στόλτενμπεργκ", ότι δηλαδή επειδή ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ πήρε το memo με τις προτάσεις του γενικού γραμματέα διατηρώντας επιφυλάξεις, ήταν σαν να είπε... ναι στο διάλογο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.