Την είπε στον Μακρόν ο Ερντογάν

-

Την ανησυχία του για τα όσα εκτυλίσσονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους εξέφρασε ο Ερντογάν. Αν και δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι ενάντια στο «χάος που έχει προκληθεί από τα κίτρινα γιλέκα», ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «δυσανάλογη χρήση βίας» από την αστυνομία.

«Από τα βίντεο προκύπτει ότι τα ευρωπαϊκά μαθήματα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας περιορίζονται μόνο στις σχολικές αίθουσες» δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «οι σκηνές από τις διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων δείχνουν την αποτυχία της Ευρώπης σε επίπεδο δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας».

«Τα τείχη της Ευρώπης για την ασφάλεια και την ευημερία δεν διαταράσσονται από μετανάστες ή μουσουλμάνους, αλλά από τους Ευρωπαίους πολίτες» είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «όσοι τροφοδότησαν τα αντιμεταναστευτικά συναισθήματα και την ισλαμοφοβία για χάρη του πολιτικού λαϊκισμού, τώρα πέφτουν στις δικές τους παγίδες».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.