Την έναρξη της επιχείρησης στη Συρία ανακοίνωσε ο Ερντογάν

-

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως άρχισε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ονόμασε την επιχείρηση εισβολής στη βόρεια Συρία "Πηγή της Ειρήνης". Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης στόχος είναι οι τρομοκράτες του PKK και των YPG, καθώς και οι τζιχαντιστές.

Νωρίτερα ο Τσαβούσογλου δήλωνε πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, ανάμεσά τους και η κυβέρνηση Άσαντ, θα ενημερωθούν όταν η Τουρκία αποφασίσει να ξεκινήσει την πολεμική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία. Ο ίδιος αποκάλυψε και τι είπε ο Ερντογάν την περασμένη Κυριακή στον Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, ο Τούρκος πρόεδρος «ενημέρωσε» τον Αμερικανό ομόλογό του, κατά το τηλεφώνημά τους την περασμένη Κυριακή, πως η Άγκυρα θα εξαπολύσει την επίθεση, καθώς η Ουάσινγκτον καθυστέρησε τις προσπάθειες για τη δημιουργία στην περιοχή μιας «ασφαλούς ζώνης». Εκτός από τον Τραμπ, ο Ερντογάν, το μεσημέρι της Τετάρτης, μίλησε και με τον Πούτιν, τον οποίο ενημέρωσε για την επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Στη συνδιάλεξη, ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι η τουρκική επιχείρηση θα συμβάλει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική διαδικασία προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση, όπως ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.