Την οργή του Ιρανού προέδρου Ροχανί προκάλεσαν οι αμερικανικές κυρώσεις

-

Με τη φωνή του να τρέμει από θυμό και συγκίνηση, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εις βάρος των ΗΠΑ στο διάγγελμα του: «Οι Αμερικανοί προκάλεσαν ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Ιράν. Εμείς δεν έχουμε τέτοιον βαθμό αγριότητας... Η διεύθυνση για τις κατάρες και το μίσος του ιρανικού λαού είναι ο Λευκός Οίκος».

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγτον και την Τεχεράνη αυξήθηκαν αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε μονομερώς το 2018 από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, που είχε συνάψει ο προκάτοχός του, και άρχισε να επιβάλει και πάλι κυρώσεις που είχαν αρθεί βάσει της συμφωνίας.

Η Ουάσιγκτον επέβαλε τη Δευτέρα νέες κυρώσεις στο υπουργείο Άμυνας του Ιράν και σε άλλους που εμπλέκονται στο πυρηνικό πρόγραμμά του για να υποστηρίξει τον αμερικανικό ισχυρισμό πως όλες οι κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος της Τεχεράνης έχουν πλέον αποκατασταθεί.

Την Πέμπτη, η Ουάσιγκτον έβαλε στη μαύρη λίστα Ιρανούς αξιωματούχους και οντότητες για φερόμενες παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μεταξύ άλλων επέβαλε κυρώσεις σ’ έναν δικαστή που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση ενός ιρανού παλαιστή που καταδικάσθηκε σε θάνατο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.