Την σύλληψη τριών αστυνομικών για τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη ζητά ο εισαγγελέας

-

Να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία τρία μέλη διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, όπως και ο διοικητής τους, για επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, Εμμανουέλα Κετσιατζή.

Η υπόθεση αφορά την μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος Τάσος  Ασλανίδης της ενημερωτικής ιστοσελίδας thestival.gr, στην οποία εκτός  από την σε βάρος του επίθεση από τους διμοιρίτες, καταγγέλλει ότι διατυπώθηκαν και υβριστικές εκφράσεις, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, εναντίον διαδηλωτών.

Στην μήνυσή του, ο δημοσιογράφος  επισυνάπτει οπτικοακουστικό υλικό που, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει τις καταγγελίες του.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, μελετώντας τις καταγγελίες, ζήτησε τη σύλληψη των μηνυόμενων προσώπων για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και, κατά περίπτωση, της εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Όπως προκύπτει από την μήνυση, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου υπηρετούν, για τα έκτακτα αστυνομικά μέτρα, λόγω των εγκαινίων της ΔΕΘ, ενώ σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ο επικεφαλής της διμοιρίας έχει τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι όλοι έχουν επιστρέψει στην Αθήνα και, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.