Τα τινάζει όλα στον αέρα η Βόρεια Κορέα; Απειλές σε ΗΠΑ

-

Η Βόρεια Κορέα απείλησε να ακυρώσει τηn σύνοδο κορυφής Τραμπ - Κιμ που έχει προγραμματισθεί για τις 12η Ιουνίου, εάν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να απαιτεί την καταστροφή των πυρηνικών της όπλων χωρίς αντάλλαγμα.

"Αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να μας σπρώχνουν στον τοίχο και να απαιτούν μονομερώς να εγκαταλείψουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο, δεν θα έχουμε πλέον κανένα ενδιαφέρον για συνομιλίες και θα πρέπει να επανεξετάσουμε εάν θα δεχθούμε να συμμετάσχουμε στην επικείμενη σύνοδο κορυφής". Αυτό δήλωσε ο βΒορειοκορεάτης πρώτος υφυπουργός Εξωτερικών Κιμ Κιέ Γκουάν.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας χαρακτήρισε την απόφαση τηςΒόρειας να αναστείλει διακορεατική σύνοδο σε επίπεδο υπουργών λυπηρή και σημείωσε ότι δεν συνάδει με την ιστορική διακήρυξη που υπέγραψαν οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας στα τέλη του Απριλίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.