Το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt έχει τώρα 416 περιπτώσεις κορονοϊού μετά την "απόλυση" του καπετάνιου

-

Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι 416 μέλη πληρώματος στο αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt είναι θετικά για Covid-19.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων αυξήθηκε κατά 130 άτομα σε μία ημέρα, ενώ περισσότερες από 1.000 δοκιμές εκκρεμούσαν.

Την Τετάρτη, το Πολεμικό Ναυτικό δημοσίευσε μια δήλωση ότι το 93% του πληρώματος είχε δοκιμαστεί για το COVID-19, τη νόσο που προκλήθηκε από τον κοροναϊό, με αποτέλεσμα 2.588 αρνητικά και 286 θετικά αποτελέσματα. Πάνω από 2.000 ναυτικοί στο πλοίο μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε βάση στο νησί, το οποίο είναι μια περιοχή των ΗΠΑ.

"Καθώς συνεχίζονται οι δοκιμές, στο πλοίο θα μείνουν αρκετοί ναυτικοί στο πλοίο για να συντηρήσουν τις βασικές λειτουργίες και να απολυμάνει το πλοίο στο λιμάνι. Υπήρξαν μηδενικές νοσηλείες", δήλωσε το Πολεμικό Ναυτικό την Τετάρτη. Την επόμενη μέρα, ένας ναύτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και τέθηκε σε ΜΕΘ, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου προειδοποίησαν την Πέμπτη ότι η επιδημία του πλοίου δεν θα είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό για το Πολεμικό Ναυτικό, ανέφερε το Associated Press. "Δεν είναι καλή ιδέα να σκεφτεί κανείς ότι το επεισόδιο είναι ένα μοναδικό ζήτημα", δήλωσε ο στρατηγός John Hyten, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου. "Έχουμε πάρα πολλά πλοία στη θάλασσα ... Το να σκέφτεται κανείς ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά δεν είναι καλός τρόπος σχεδιασμού".

Το USS Theodore Roosevelt εξακολουθεί να έχει 1,164 τεστ κορονοϊού που δεν έχουν ακόμη τελεώσει, σύμφωνα με τον Hyten.

Στην ίδια ενημέρωση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας David Norquist δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Υπουργείο Άμυνας κατανοεί ότι ο κορονοϊός μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμο πρόβλημα στους στρατιωτικούς και δήλωσε ότι ορισμένα πλοία ίσως χρειαστεί να απομονωθούν πριν πλεύσουν επιχειρησιακά.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.