Το χαρτί του μεταναστευτικού παίζει η Τουρκία - Δεν μπορείτε να τα έχετε όλα

-

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, επανήλθε στην απειλή του μεταναστευτικού για την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα είπε:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση  δεν θα μπορεί πλέον να βασίζεται στη συνεργασία της Τουρκίας για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών εάν προχωρήσει με επιβολή κυρώσεων για τις ερευνητικές δραστηριότητες της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρέπει να έχουν την εντύπωση ότι θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την Ανατολική Μεσόγειο και ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί μας σε άλλους τομείς», είπε.

Και φασίστες και βάρβαροι....

O ίδιος το πρωί είχε χαρακτηρίσει τους Έλληνες ότι "κάνουν βάρβαρα και φασιστικά πράγματα, γιατί χαρακτήρισαν πράκτορα της ΜΙΤ τον απεσταλμένο του Τουρκικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Καστελλόριζο».

Όντως, μια ελληνική ιστοσελίδα, τα tourkikanea.gr είχε κάνει θέμα την άφιξη δύο εργαζομένων στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων  Anadolu στο Καστελλόριζο εν μέσω εντάσεων. Η ιστοσελίδα καυτηρίαζε την προπαγανδιστική στάση του Anadolu, ανέφερε  ότι ο ένας εκ των δυο δημοσιογράφων είναι κάτοικος Κομοτηνής και ότι (κατά τη γνώμη της ιστοσελίδας) σύμφωνα με το νέο τουρκικό σύνταγμα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (άρα και οι δημοσιογράφοι του κρατικού πρακροτείου) είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν πληροφορίες στη ΜΙΤ. Οπότε, με αυτό το σκεφτικό, η ιστοσελίδα είχε τίτλο "Τι δουλειά έχουν στο Καστελλόριζο οι πράκτορες της ΜΙΤ;"

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.