Το ΚΚΕ καταγγέλλει το ΑΠΕ για σκόπιμη φωτογραφία αρχείου για την πορεία

-

Το ΚΚΕ ανήρτησε κείμενο στο οποίο κατηγορεί για προβοκάτσια το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επειδή  σε πρωινό του κείμενο για την επέτειο και τη συγκέντρωση του ΚΚΕ, είχε μια φωτογραφία από διαδηλωτές χωρίς καμμία λήψη μέτρων -ήταν από παλαιότερη κινητοποίηση του 2017 ή του  2018.

Η ανηρτημένη φωτογραφία "κατέβηκε" λίγη ώρα μετά αλλά το ΚΚΕ θεωρεί σκόπιμο όταν δεν αναγραφόταν πως επρόκειτο για "φωτογραφία αρχείου" -αυτό είθισται να αναγράφεται στη λεζάντα όταν μια ιστοσελίδα δεν έχει "φρέσκες" φωτογραφίες από ένα γεγονός και βάζει σχετικές, αλλά παλαιότερες. Το κείμενο με την επίμαχη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στις 10.46 ανέφερε πάντως ότι τηρούνται τα μέτρα: «Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία της κομματικής οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία. Από τους συμμετέχοντες τηρούνται όλα τα μέτρα».

Ατόπημα ΑΠΕ – ΜΠΕ με fake φωτογραφία από την πορεία του ΚΚΕ – Προβοκάτσια καταγγέλλει ο Περισσός

Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία, να αναφέρουμε ότι δεν έγιναν επεισόδια και οι συγκεντρωθέντες πήραν θέσεις αιφνιδιαστικά με μάσκες έχοντας στείλει SMS για γιατρό (στο νοσοκομειο "Αλεξάνδρα") και παρατάχθηκαν σε αποστάσεις.  Λίγη ώρα μετά παρενέβη εκπρόσωπος της Αστυνομίας προς τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, και η πορεία διαλύθηκε χωρίς επεισόδια. Ομως δεν έγινε το ίδιο και με την πορεία του ΠΑΜΕ στην Πανεπιστημίου.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.