Το μεσημέρι της Δευτέρας η ορκωμοσία Μητσοτάκη και η παράδοση-παραλαβή

-

Πρωθυπουργός της χώρας ορκίζεται το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχε η ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Την ίδια ώρα έχει ήδη αρχίσει να δέχεται τηλεφωνήματα ξένων ηγετών για την επιτυχία του.

Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με ενσωματωμένο το 10%, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς ο  πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη της ΝΔ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος της ΝΔ τον ευχαρίστησε για το τηλεφώνημά του.

Η παράδοση παραλαβή θα γίνει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία έχει ορισθεί για τις 13:00.

Συγχαρητήρια από Καραμανλή-Ερντογάν

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικοινώνησε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τον συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του. Ήταν το δεύτερο τηλεφώνημα του Καραμανλή προς τον Μητσοτάκη, στην διάρκεια της ημέρας, καθώς το πρωί του είχε ευχηθεί και για τη γιορτή του. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχάρη και ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν ήταν ο πρώτος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την νίκη της ΝΔ και να του ευχηθεί καλή επιτυχία ενόψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον Ερντογάν, σημειώνοντας ότι προσβλέπει στην επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη βάση του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου και σε έναν ειλικρινή διάλογο, προς το συμφέρον και των δύο λαών. Λίγη ώρα αργότερα, μέσω twitter, τον Κυριακό Μητσοτάκη συνεχάρη και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απέστειλε συγχαρητηρία επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη της ΝΔ, στην οποία επισημαίνει ότι η Ελλάδα μετά από θυσίες «βρίσκεται σήμερα στη θέση που της αξίζει στην παλλόμενη καρδιά της Ευρώπης και της ευρωζώνης». Και προσθέτει: «πολλά επιτεύχθηκαν, πολλά όμως πρέπει να γίνουν». 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.