Το Oruc Reis ελεύθερο, απροστάτευτα τα νησιά, διάλογο άνευ όρων... δεν ζητούν και πολλά!

-

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χάμι Ακσόι επέκρινε την κοινή δήλωση των ηγετών της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης (Med7). «Η διατύπωση σε αυτήν τη δήλωση, όπως και την προηγούμενη χρονιά, είναι προκατειλημμένη, δεν βρίσκεται σε επαφή με την πραγματικότητα και στερείται νομικής βάσης.

"Ζητούμε από την Ελλάδα να εγκαταλείψει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της για το ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων, οι οποίοι είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο». Στη συνέχεια ο Ακσόι παραθέτει μια σειρά απαιτήσεων της Άγκυρας προς την Αθήνα για μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. «Για να μειώσει τις εντάσεις, η Ελλάδα πρέπει να αποσύρει όλα τα πολεμικά της πλοία γύρω από το πλοίο μας Oruc Reis, να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ, να εγκαταλείψει την στρατικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος, συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζο, και να τερματίσει την πρόσφατα αυξημένη πίεση στην τουρκική μειονότητα Ανατολική Θράκη».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.