Το σχέδιο για τις 120 δόσεις στην εφορία και ποιοι εξαιρούνται

-

Εκατόν είκοσι μηνιαίες δόσεις προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την έκτακτη ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία. Ένα σχέδιο που η κυβέρνηση θέλει να θέσει σε εφαρμογή από τον Μάρτιο.

Η ρύθμιση θα προβλέπει γενναίο κούρεμα έως 70% της συνολικής οφειλής, περικοπή των προσαυξήσεων κατά 85% και αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις. Η υπαγωγή σε αυτή θα γίνεται με τρία βήματα, μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι που αμείβονται με μπλοκάκι, αλλά και επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους. Από τη ρύθμιση θα εξαιρεθούν μόνον όσοι εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν οφειλές που δημιουργήθηκαν μέχρι και το τέλος του 2017, αν και δεν έχει αποκλειστεί ακόμη το ενδεχόμενο να υπαχθούν και οι φόροι του 2018. Οι οφειλέτες ωστόσο για να πετύχουν τις 120 δόσεις θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Τέλος, η ελάχιστη δόση προβλέπεται να είναι 50 ευρώ για τους προερχόμενους από τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και 30 ευρώ για τους προερχόμενους από τον πρώην ΟΓΑ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.