Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έθεσε ο Τσίπρας στον Στόλτενμπεργκ

-

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησαν την συμφωνία με τα Σκόπια  και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι με βάση τη συμφωνία είναι σαφές το πλαίσιο ότι πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, προκειμένου να γίνει η πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην πΓΔΜ. Από την πλευρά του, ο κ. Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την συμφωνία του ΝΑΤΟ με αυτό το πλαίσιο, όπως έκανε και στην διάρκεια της ενημέρωσης προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και ζήτησε από τον κ. Στολτενμπεργκ να αναλάβει το ΝΑΤΟ πιο ενεργητικό ρόλο στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς πρόκειται για δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και αφορά κράτηση χωρίς καμιά κατηγορία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ είπε στον κ. Τσίπρα πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.