Το τουρκικό παιγχνίδι με τον κορονοϊό - Θα κλείνουν στις 10 τα "περιττά"

-

Αν και η Τουρκία επιμένει να θεωρεί κρουσματα μόνον τους ασθενείς και δεν ανακοινώνει τον αριθμό των ασυμπτωματικών φορέων, αποφασίσθηκε να κλείνουν όλες οι μη ουσιώδεις κατά τη γνώμη των αρχών επιχειρήσεις στις 10 το βράδυ.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν, που είπε ότι εστιατόρια, κομμωτήρια, πισίνες, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι και αίθουσες γαμήλιων δεξιώσεων θα κλείνουν στο εξής στις 10 το βράδυ, κάτι που θεωρείται αντικειμενικά ανεπαρκές ως μέτρο. Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, στις δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Τα καφενεία και τα εστιατόρια θα μπορούν να μένουν ανοιχτά μόνον για παράδοση κατ΄οίκον μετά τις 10 μ.μ. Επίσης συζητείται να τεθούν ευέλικτα ωράρια εργασίας για λιγότερο συγχρωτισμό στα μέσα μεταφοράς.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 2.343 νέα κρούσματα και 79 θάνατοι. Συνολικά, τα κρούσματα (επισήμως) ανέρχονται σε 382.118 από την έναρξη της πανδημίας και οι νεκροί σε 10.481, που δεν συμβαδίζει με την στατιστική κανενός κράτους και λογικά τα καταγεγραμμένα (και μη ανακοινωθέντα) κρούσματα πρέπει να είναι πάνω από ένα εκατομμύριο.

Οι Ρώσοι σήμερα ανακοίνωσαν ότι το 90% των εισαγομένων κρουσμάτων τους, προέρχονται από την Τουρκία, που αποτελεί προσφιλή τόπο διακοπών για τους Ρώσους.  Μετά την άρση της απαγόρευσης για πτήσεις προς Τουρκία (την 1η Αυγούστου), την επισκέφθηκαν 1,5 εκατ. Ρώσοι.

Στο πρώτο κύμα, στις 21 Μαρτίου η Τουρκία είχε βάλει σε καραντίνα στο σπίτι όλους τους άνω των 65 ετών και όσους είχαν χρόνια νοσήματα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.