Το Βερολίνο αποκλείει συζήτηση για κυρώσεις στην αυριανή σύνοδο - Για κλίμα, κορονοϊό και Brexit θα μιλήσουν

-

Γερμανός διπλωμάτης είπε off the record στο πρακτορείο Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απίθανο να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής (Πέμπτη και Παρασκευή) παρότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να θέσει ως σοβαρότατο ζήτημα την ένταση που προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο η νέα ερευνητική έξοδος του Ορούτς Ρέις.

Η Γερμανία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν περιμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει τη στάση της έναντι της Τουρκίας μόλις δύο εβδομάδες μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επί του θέματος. Η πληροφορία του αμερικανικού Πρακτορείου συνάδει και με την δήλωση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ότι δεν αναμένεται καμία μεταβολή στις αποφάσεις και στη στάση της ΕΕ. Είπε ξεκάθαρα ότι όσα αποφασίσθηκαν στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ισχύουν μέχρι και το Δεκέμβρη.

Η επίσημη ατζέντα έχει στο "μενού" τον κορονοΙό, τις σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο και την κλιματική αλλαγή (μείωση εκπομπών). Την Παρασκευή θα συζητηθούν οι σχέσεις με την Αφρικανική Ένωση. Στο τέλος «θα γίνει συζητηση και για άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής», είπε ο Σαρλ Μισέλ σε σχετική συνέντευξη, αλλά μάλλον εννοούσε το "καυτό" θέμα με τον Ναβάλνι ή με τη Λευκορωσία και όχι την απειλή της κυριαρχίας δυο κρατών μελών από την Τουρκία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.