Τόκιο: Κανένα θέμα με την συμμαχία ΗΠΑ - Ιαπωνίας

-
Το αμερικανικό Ναυτικό την ιταλική Fincantieri για την φρεγάτα νέας γενιάς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με τις ΗΠΑ για την αναθεώρηση της διμερούς συμφωνίας για την ασφάλεια, την επομένη της μετάδοσης μιας συνέντευξης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην οποία ο Ρεπουμπλικάνος επανήλθε σε σημεία της που επικρίνει.

Ο Τραμπ στηλίτευσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox που μεταδόθηκε χθες το γεγονός ότι εάν οι ΗΠΑ δεχθούν επίθεση, η Ιαπωνία «δεν έχει υποχρέωση να μας βοηθήσει καθόλου» και ότι οι Ιάπωνες «μπορούν να καθίσουν να βλέπουν σε μια τηλεόραση Sony την επίθεση».

Τόκιο και Ουάσινγκτον «δεν έχουν συζητήσει καθόλου την αναθεώρηση της Συνθήκης Ασφαλείας ΗΠΑ-Ιαπωνίας», σημείωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών. «Οι υποχρεώσεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας» διέπονται από «ισορροπία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.