Τον Ιούνιο η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

-
Τον Ιούνιο η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

Την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, ημέρα πλήρους επαναλειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων, θα συνεχιστεί η δίκη για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 -πλημμύρα η οποία στοίχισε τη ζωή σε 25 άτομα.

Η δίκη εκφωνήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον περασμένο Ιανουάριο και οδηγήθηκε σε διακοπή προς αναζήτηση μεγαλύτερης αίθουσας καθώς η υπόθεση έχει 21 κατηγορούμενους και πολυάριθμους συνηγόρους. Αποφασίσθηκε τελικά να γίνει στην  αίθουσα τελετών του Εφετείου, αλλά τότε λόγω κορωνοϊού σταμάτησε η λειτουργια όλων των δικαστηρίων.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για την πλημμύρα στην Μάνδρα και την ευρύτερη περιοχή είναι η τέως περιφερειάρχης Αττικής, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι της πολεοδομίας και των δήμων.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας που ερεύνησε την υπόθεση είχε διαπιστώσει πλήρη έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην πληγείσα περιοχή «μολονότι υπήρχαν ώριμες μελέτες, εγκεκριμένες πιστώσεις και ο χαρακτηρισμός "κατεπείγον" για την εκτέλεση των έργων». Επισης διαπίστωσε σωρεία κατασκευών σε ρέματα και αποκλεισμό της φυσικής πορείας των ομβρίων υδάτων. Επίσης αναφέρει στην πρότασή της ότι είχαν προηγηθεί πλυμμήρες κατά τα έτη 2014-2015 και  η περιοχή έπρεπε  να έχει τεθεί σε λίστα προτεραιότητας για αντιπλημμυρική προστασία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.