"Τούρκοι" οι Τούρκοι για απελάσεις ιμάμηδων από την Αυστρία

-

"Ισλαμοφοβία και ρατσισμό" βλέπει η Τουρκία πίσω από την απόφαση της Βιέννης να απελάσει περί τοςυ 60 ιμάμηδες και τις οικογένειές τους και να κλείσει χρηματοδοτούμενα από την Άγκυρα τζαμιά.

«Το κλείσιμο από την Αυστρία επτά τεμενών και η απέλαση ιμάμηδων είναι αποτέλεσμα του λαϊκιστικού, ισλαμοφοβικού, ρατσιστικού κύματος διακρίσεων σε αυτή τη χώρα», ανέφερε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν.

Έως και 60 ιμάμηδες που συνδέονται με την Τουρκία και οι οικογένειές τους, δηλαδή 150 άτομα συνολικά, ενδέχεται να απελαθούν από την Αυστρία, εανέφερε η Βιέννη. Σε κάποιες περιπτώσεις η διαδικασία απέλασης ιμάμηδων που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει.

«Οι παράλληλες κοινωνίες του πολιτικού ισλάμ και οι τάσεις ριζοσπαστικοποίησης δεν έχουν θέση στη χώρα μας», τόνισε από την πλευρά του ο Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς.

Η απόφαση, διευκρίνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, συνδέεται με αναπαράσταση από παιδιά ντυμένα με στρατιωτικές στολές της μάχης της Καλλίπολης του 1915 σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρκικά τεμένη της Βιένης.

«Αυτό που συνέβη δεν έχει θέση στην Αυστρία. Η κυβέρνηση θα επιδείξει μηδενική ανοχή», ανέφερε ο Κουρτς. Το εν λόγω τέμενος διαχειρίζεται η Ισλαμική, Τουρκική Ένωση της Αυστρίας (Atib), που συνδέεται άμεσα με την Τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Θεμάτων (Diyanet), δηλαδή τον Ερντογάν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.