Τουλάχιστον 30 νεκροί... Οπλισμένοι αγρότες αποκρούουν τζιχαντιστές!

-

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε χωρικούς και ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Σεμπάμπ στο κεντρικό τμήμα της Σομαλίας, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στο Γερμανικό Πρακτορείο. «Λάβαμε αναφορές ότι σχεδόν τριάντα άνθρωποι, ανάμεσά τους 16 μαχητές, σκοτώθηκαν στο χωριό Σιμπέλοου, όπου κάτοικοι (...) πήραν τα όπλα για να πολεμήσουν τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Οσμάν Ισί Νουρ, εκπρόσωπος των αρχών στην περιφέρεια Γκαλμουντούγκ.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλοί παραστρατιωτικοί που πληρώνονται από διάφορους για να δρουν, σύμφωνα με τις αρχές. «Οπλισμένοι χωρικοί επέλεξαν να δώσουν μάχη (...) για να υπερασπιστούν τα ζώα τους από τους τρομοκράτες», είπε ο εκπρόσωπος. Σε πεντάωρες σφοδρές μάχες την Παρασκευή, 14 χωρικοί σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομείο στην Γκαλκάγιο, είπε ο προεστός Άμπντι Σιγιάντ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Προεστοί στην περιοχή, όπως ο Άμπντι Σιγιάντ, ανέφεραν πως οι χωρικοί αποφάσισαν να αμυνθούν μπροστά σε αυτή που αποκάλεσε «βαρβαρότητα» και τους εκφοβισμούς από τη Σεμπάμπ, η οποία ελέγχει de facto μεγάλα τμήματα της Σομαλίας. Τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης «πιέζουν τους ντόπιους να παραδώσουν τα όπλα τους και τα ζώα τους για τον αποκαλούμενο ιερό πόλεμο εναντίον των εισβολέων απίστων εδώ και πολλά χρόνια. Οι ντόπιοι έχουν κουραστεί να πιέζονται από την οργάνωση στο πλαίσιο αυτού του λεγόμενου ιερού πολέμου», εξήγησε ο προεστός. Ο ίδιος ζήτησε από τη σομαλική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δώσει όπλα στους χωρικούς για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.