Τουρκία: 415.000 παιδιά Σύρων γεννήθηκαν στην Τουρκία από το 2011

-

Περισσότερα από 415.000 Συριόπουλα γεννήθηκαν στην Τουρκία έπειτα από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011, δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής μεταναστευτικής υπηρεσίας.

«Ο πληθυσμός των Σύρων στην Τουρκία είναι νέοι άνθρωποι, και (μόλις) περίπου 100.000 από τα 3,6 εκατομμύρια Σύρους που ζουν στην Τουρκία είναι άνω των 60 ετών», δήλωσε ο Αμπντουλάχ Αγιάζ, διευθυντής της υπηρεσίας που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Έπειτα από την έναρξη της κρίσης, περισσότερα από 415.000 Συριόπουλα έχουν γεννηθεί στην Τουρκία», ανέφερε ο Αγιάζ στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (PAM) που διεξήχθη στην Άγκυρα. Η διήμερη συνάντηση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό Σύρων από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Ο Αγιάζ τόνισε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να εργάζονται για να εξασφαλίσουν ότι όλα τα Συριόπουλα που γεννήθηκαν στην Τουρκία αυτά τα 8 χρόνια θα λάβουν εκπαίδευση.

Πρόσθεσε ότι από το 2011, οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα σε τουλάχιστον 74.000 αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, πάνω από 265.000 παράτυποι μετανάστες κρατούνται στην Τουρκία το 2018.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.