Τουρκία: 52 γιατροί και νοσηλευτές πέθαναν από τον ιό

-

«Η έλλειψη προσοχής σε γάμους και κοινωνικές συγκεντρώσεις, οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, που παραδέχθηκε ότι στη μάχη με την πανδημία έχασαν τη ζωή τους και 52 γιατροί και νοσηλευτές.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, μετά από συνεδρίαση της επιστημονικής του ομάδας για τον κορωνοϊό, δήλωσε ότι η πρωτεύουσα 'Αγκυρα καταγράφει την ταχύτερη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων τελευταία.

Πρόσθεσε ότι 29.865 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί από τον ιό έως τώρα και 52 μεταξύ αυτών πέθαναν από την Covid-19.

"Η επιδημία συνεχίζεται με μεγάλη ένταση. Ο ιός εξαπλώνεται σε περισσότερους ανθρώπους κάθε μέρα. Τα διαγνωστικά μας τεστ αυξάνονται καθημερινά, οι αριθμοί των νέων ασθενών μας δεν μειώνονται", είπε ο Κοτζά.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 αυξήθηκε κατά 1.596 το τελευταίο 24ωρο για να ανέλθει συνολικά σε 273.301, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των θανάτων από τον ιό αυξήθηκε κατά 45 για να ανέλθει σε 6.462 συνολικά.

Τα κρουσματα στην Τουρκία δεν έπεσαν ποτέ κάτω από 1.000 την ημέρα, όμως την Αύγουστο άρχισαν να σταθεροποιούνται σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα και ενώ οι θάνατοι ήταν επί μήνες 15-20 την ημέρα, τον Αύγουστο έφθασαν τους 40 ημερησίως.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.