Τρακτέρ και σόου στα Βαρώσια - Το "προεκλογικό" βίντεο του Τατάρ και το σιγόντο του Ερντογάν

-
298

Το προκλητικό "βίντεο" (νοοτροπίας του 1960) του Ερσίν Τατάρ, ο οποίος θέλει να εκλεγεί "πρόεδρος" στα κατεχόμενα στις 11 Οκτωβρίου, δείχνει υποτίθεται τη μεταμόρφωση της παραλίας των Βαρωσίων  και στήνει προεκλογική φιέστα προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.

 

Το Anadolu παράλληλα, προβάλλει βίντεο με εργασίες στην παραλία, με εικόνες από την πόλη-φάντασμα, και ραγίζει η καρδιά όσων Κυπρίων άρον-άρον εγκατέλειψαν την πόλη τους που ρημάζει μισό αιώνα τώρα.

Εκτιμάται -από τους Κυπρίους- ότι όλα αυτά έγιναν για πολλούς λόγους, αλλά ίσως ο βασικός είναι ότι ο Ερντογάν θέλει να βγει πρόεδρος ο Τατάρ. Αν έχουν έτσι τα πράγματα, τότε σε μια εβδομάδα το σκηνικό με τον "οργασμό εργασιών" θα ξαναερημώσει. Υπενθυμιζεται ότι ο Ερντογάν κάλεσε εκτάκτως τον Τατάρ στην Τουρκία και αυτός έτρεξε κυριολεκτικά στο αεροδρόμιο. Από την Τουρκία λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε "υπερήφανος" ότι ανοίγει η παραλία των Βαρωσίων και το παρουσίασε ως ιστορικό βήμα.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.