Τραμπ - Βόρεια Κορέα: «Θέλουν μια συνάντηση», έκλεισε η Ζώνη

-

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι οι Βορειοκορεάτες θα επιθυμούσαν να τον συναντήσουν, καθώς προσκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια σύντομη συνάντηση σήμερα στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ), στα σύνορα Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας.

«Καταλαβαίνω ότι θέλουν μια συνάντηση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του στη Σεούλ σε Νοτιοκορεάτες, ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων, χωρίς να διευκρινίσει εάν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει αποδεχθεί επισήμως την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη εντός της σημερινής ημέρας.

«Θα πάω στην DMZ και καταλαβαίνω ότι θέλουν να με συναντήσουν και πολύ θα ήθελα να τους χαιρετήσω». «Θα διαρκέσει πολύ λίγο», είπε, επισημαίνοντας εκ νέου ότι ο ίδιος και ο Κιμ έχουν μια «καλή σχέση».

Χθες, από την Οσάκα της Ιαπωνίας, από την σύνοδο της G20, πριν αναχωρήσει για την Νότια Κορέα, όπου παραμείνει για μια ημέρα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πρότεινε με tweet του στον Κιμ να τον συναντήσει σήμερα Κυριακή, στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, κατά μήκος του 38ου παραλλήλου που χωρίζει την Κορεατική Χερσόνησο.

Έκλεισε η ζώνη

Η Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ), στα σύνορα Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας έκλεισε σήμερα για τους τουρίστες στη βόρεια πλευρά των συνόρων, ανέφερε ταξιδιωτικό πρακτορείο, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν θα βρεθεί στο σημείο ταυτόχρονα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

"Η DMZ είναι κλειστή σήμερα για τους τουρίστες που έρχονται από την πλευρά της Βόρειας Κορέας", ανέφερε το Koryo Tours, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο που οργανώνει ταξίδια στην Βόρεια Κορέα για δυτικούς τουρίστες.

Παράλληλα ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν δήλωσε κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο στην Σεούλ, ότι μια χειραψία Τραμπ - Κιμ στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη θα αποτελέσει ένα "σημαντικό ορόσημο" στη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.