Τριγμοί στο ΝΑΤΟ; Ντόναλντ Τουσκ κατά Ντόναλντ Τραμπ

-
Ο γεωπολιτικός ρόλος Ελλάδας και Σκοπίων στο μεταλλαγμένο ΝΑΤΟ, Κώστας Γρίβας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε, παραμονή της διήμερης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να «εκτιμά περισσότερο τους συμμάχους του. «Αγαπητή Αμερική, να εκτιμάς περισσότερο τους συμμάχους σου, στο κάτω-κάτω δεν έχεις και τόσους πολλούς», δήλωσε ο Τουσκ.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ απ' ευθείας στον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος πάει καιρός τώρα που επικρίνει σχεδόν καθημερινά την Ευρώπη εξαιτίας, σύμφωνα με τον ίδιο, της ανεπαρκούς συνεισφοράς τους στις αμυντικές ικανότητες».

«Η Αμερική δεν έχει και δεν θα έχει καλύτερο σύμμαχο από την Ευρώπη», η οποία «δαπανά σήμερα πολύ περισότερα για την άμυνα απ' ό,τι η Ρωσία και όσα και η Κίνα.

"Ελπίζω πως δεν αμφιβάλλετε ότι πρόκειται για μια επένδυση στην ασφάλειά μας, κάτι που δεν μπορεί να λεχθεί με την ίδια βεβαιότητα για τις ρωσικές και τις κινεζικές δαπάνες», κατέληξε ο Τούσκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει πάψει να ζητά από τους Ευρωπαίους να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες τους ώστε να τηρήσουν τη δέσμευσή τους να τις ανεβάσουν στο 2% του ΑΕΠ τους το 2024.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.