Τρόμος και τραυματίες από τα 4,8 Ρίχτερ στην Σικελία (vid)

-

Τρόμο προκάλεσε ένας σεισμός 4,8 Ρίχτερ, τις πρώτες πρωινές ώρες στην Σικελία, κοντά στο ηφαίστειο της Αίτνας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πεταχτούν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα ερείπια οικοδομήματος που κατέρρευσε στο Φλέρι και ανασύρθηκαν τραυματισμένα, όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ. Κτίρια κατέρρευσαν και στις περιοχές κοντά στο επίκεντρο της δόνησης,  ανάμεσα στο Βιαγκράντε και το Τρεκαστάνι.

Στην Σάντα Βενερίνα έπεσε μέρος της πρόσοψης του ναού Santa Maria del Carmelo, ενώ αρκετά κτίρια κουνήθηκαν στην Κατάνια, πόλη  300.000 κατοίκων.

Οι Αρχές διέκοψαν προληπτικά την κυκλοφορία σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Κατάνια με τη Μεσίνα. Νωρίτερα, ηφαιστειακή τέφρα είχε καλύψει γειτονικά χωριά, ενώ είχαν διακοπεί προσωρινά οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Κατάνιας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.