Τσαβούσγλου: Είπαμε στη Μέρκελ ότι "δεν τελειώσαμε με το Ορούτς Ρέις"

-

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα, ότι ο ελλιμενισμός του ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις για εργασίες συντήρησης δεν σημαίνει ότι έχουν τελειώσει οι επιχειρήσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Αττάλεια την Κυριακή και η Άγκυρα δηλώνει εξαρχής και επίμονα ότι ο λόγος ήταν μια συντήρηση ρουτίνας. Τώρα η Τουρκία υποστηρίζει ότι τα ίδια είπε και στην Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη προς το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε επίσης το εξής:

«Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, η συντήρηση του πλοίου μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες. Όταν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας με αποφασιστικότητα».

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για συνομιλίες που να έχουν ωστόσο αποτέλεσμα και να γίνουν με βάση το δίκαιο και επέμεινε ότι στο τραπέζι δεν είναι μόνον η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, αλλά και η μειονότητα της δυτικής Θράκης, η Χάλκη, το τζαμί στην Αθήνα κ.ο.κ.

Ανέφερε ότι και από την Ευρώπη τα μηνύματα τις τελευταίες ημέρες είναι αισιόδοξα. αλλά και ότι βλέπει «πολύ θετικά τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη για έναρξη διαλόγου με την Τουρκία».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.